Reuma reizen

Reumakuur behandeling

Reumapatiënten ervaren veel pijnklachten en conditieverlies, afhankelijk van het klimaat in ons wisselvallige Nederland. De luchtvochtigheid, kou of juist warmte kan een negatief effect hebben op ons gestel en maakt dat we moeite hebben met het uitvoeren van alledaagse taken. Hoe fijn is het dan ook om te kunnen reizen via een organisatie die rekening houdt met uw reuma en de beperkingen die daarbij horen? Bij Reuma Kuur Reizen richten we ons op kuuroord vakanties die een positief effect hebben op de lichamelijke gesteldheid van reumapatiënten.  

Reuma reizen naar een kuuroord 

Met de lichamelijke beperkingen die reuma met zich meebrengt is het fijn om te kunnen reizen op uw eigen tempo en ritme. Het is nog belangrijker dan anders dan de reis is afgestemd op uw wensen en persoonlijke voorkeuren. Wij verzorgen volledig verzorgde reizen naar een kuuroord, waar de klachten die bij reuma horen kunnen verminderen. Door middel van verschillende behandelingen, waaronder thermale en minerale baden, zal het lichaam minder pijn ervaren en kan de conditie verbeteren. Onze kuuroorden bevinden zich in verschillende landen die allen een eeuwenoude kuuroordentraditie kennen. Denk hierbij aan Tenerife, Turkije, Hongarije, maar ook Montenegro. Deze oorden zijn bij uitstek geschikt voor reumapatiënten vanwege het gunstige klimaat en zijn afgestemd op toeristen met reuma die naar deze landen reizen. Een bezoek aan één van deze kuuroorden kan maandenlang voor verlichting van de reumaklachten zorgen. Hierdoor zijn er inmiddels reumatologen die patiënten met reuma adviseren om te reizen naar één van deze kuuroorden en die hiervoor graag een doorverwijzing regelen. Vanaf 2016 is het bij sommige zorgverzekeringen mogelijk om de reizen naar een van onze kuuroorden (gedeeltelijk) te declareren. Hierdoor is het ineens een reële mogelijkheid om een of meerdere keren per jaar af te reizen naar het buitenland, ter verlichting van de reumaklachten. 

 

Rug en spieren behandeling Relaxatie behandeling Behandeling voorbeeld

 

Wij stemmen onze reizen af op de persoon en werken nauw samen met een deskundig arts om de meest geschikte kuurbehandeling te bepalen. Hierbij is uw persoonlijke situatie en gezondheid het belangrijkst. Elk lichaam reageert anders en heeft baat bij verschillende behandelingen binnen onze kuuroorden. Door de behandelingen af te stemmen op uw persoonlijke voorkeuren en behoeften beleeft u een zorgeloze vakantie, waarvan u als herboren terug zult keren. 

Meer informatie? 

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor u kunnen betekenen? Wees welkom om vrijblijvend contact op te nemen voor meer informatie en de mogelijkheden. Via de website kunt u gemakkelijk en snel een reis boeken en bent u verzekerd van een ontspannen vakantie!